Zakenreizen terug op pre-covid niveau?  

March 22, 2023

Inkopers van zakenreizen bij bedrijven in de USA verwachten dat het aantal zakenreizen tegen eind 2023 zal toenemen en terugkeren naar het niveau van vóór de pandemie.
Ondanks zorgen over inflatie en stijgende prijzen zegt slechts één op de vijf travel managers dat hun bedrijf is begonnen met het beperken van zakenreizen. Sinds het begin van de pandemie zijn de eisen aan de tijd en prioriteiten van travel managers echter toegenomen, waaronder het aandacht geven aan reizigersbehoeften, het uitvoeren van gegevensanalyses en de toenemende uitdaging om kostenbesparingen in evenwicht te brengen met de ervaring van zakenreizigers.

Het herstel ligt op schema. Travel managers verwachten grotendeels dat de meeste soorten zakenreizen tegen eind 2023 het niveau van vóór de pandemie zullen bereiken, waaronder zakenreizen, externe vergaderingen, conferentie-/groepsreizen en interne vergaderingen, inflatie en stijgende prijzen worden als grootste zorgen genoemd, gevolgd door reisonderbrekingen en een mogelijke recessie. Slechts weinigen denken dat zakenreizen nooit meer zullen terugkeren naar het niveau van voor de pandemie.

Zakenreizen gaan door zoals gepland. De meeste bedrijven zeggen dat ze hun zakenreizen waarschijnlijk niet zullen beperken, hoewel een aantal bedrijven zegt nog een afwachtende houding aan te nemen.Kosten en reizigersprioriteiten wil men in evenwicht brengen. Men geeft prioriteit aan kostenbesparingen, maar ook is er veel aandacht voor de reizigerservaring omdat de voorkeuren van zakelijke reizigers blijven evolueren.

Een dag uit het leven van een travel manager nu. Op de vraag aan welke taken zij nu meer tijd besteden dan voor de pandemie, noemen travel managers het vaakst reizigerscommunicatie, het beantwoorden van vragen en het onderhouden van de relatie met hun travel management company (TMC).  Ook besteedt men meer tijd aan gegevensanalyse, risicobeheer en het volgen van reizigers.

Verder zegt men minder tijd te kunnen besteden aan belangrijke reisprogramma-onderdelen, wat de toenemende complexiteit van reisprogramma’s aantoont en tegelijkertijd het belang van de TMC onderstreept.

Bron GBTA

Categories:uniglobe travel