Qatar Airways breidt verder uit op Schiphol

October 03, 2024

Qatar Airways heeft besloten om komend winterseizoen nog vaker op Schiphol te vliegen. Vanaf 12 november biedt de maatschappij veertien passagiersvluchten per week aan naar Doha. Daarmee wordt de frequentie gelijk aan het zomerseizoen. Eerder was de maatschappij nog van plan om komende winter tien vluchten per week naar Schiphol aan te bieden.

Nu worden die tien vluchten per week alleen aangeboden tussen 27 oktober (het eind van het zomerseizoen) en 12 november, waarna de frequentie omhoog gaat naar veertien vluchten. De maatschappij uit Doha, die door de uitbreiding 40.000 extra stoelen kan aanbieden, zet een mix van Boeing 777’s en Airbus A350’s in.

Onlangs maakte concurrent Emirates, eveneens uit de Golfregio, al bekend vanaf komende winter weer vaker met de Airbus A380 naar Schiphol te komen. Dat toestel wordt straks op twee van de drie dagelijkse passagiersvluchten naar Dubai ingezet. Momenteel gebeurt dat op één van de drie, en wordt op de andere vluchten de kleinere Boeing 777 ingezet.