Belangrijke informatie met betrekking tot reizen i.v.m. het coronavirus

Op reis naar het buitenland*

Ga goed voorbereid op reis en weet welke coronaregels er op je bestemming gelden en veiligheidsrisico's er mogelijk zijn. Naar welk land je ook reist, je kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.

Ga je op reis? Controleer dan hier het actuele reisadvies en download de reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

* Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.  Bron: Nederland Wereldwijd / Rijksoverheid.nl

Checklist inreizen in Nederland

Sinds 23 maart hoef je geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs meer te laten zien wanneer je (terug) naar Nederland reist. Vul een gezondheidsverklaring in als je met het vliegtuig reist.  

Stand van zaken vluchten van/naar Schiphol

Schiphol volgt de landelijke en internationale ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. Heb je koorts of milde klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of een lichte hoest, blijf dan thuis. Ook wordt iedere reiziger van 13 jaar en ouder gevraagd om een gezondheidsverklaring thuis in te vullen en mee te brengen.

Internationale treinen

Binnen Nederland is het niet meer verplicht een mondkapje te dragen in de trein en op het perron. Voor reizigers met Thalys:

Het is verplicht om een geldig digitaal coronacertificaat te hebben als u met Thalys naar België reist. Elke passagier die met Thalys reist in België en Frankrijk moet een mondkapje hebben om aan boord te kunnen gaan.